Ryhmät

Lapsi- ja nuorisouimarit on jaettu ryhmiin uintitaidon ja tavoitteiden mukaan. Osa uimareista harjoittelee tekniikkaa, osa kuntoaan parantaakseen, ja osalla uimareista on kilpailullisia tavoitteita. Kaikkiin ryhmiin pääsee vain testiuinnin kautta ja mikäli ryhmissä on tilaa. Taitojen kasvaessa siirrytään seuraavaan ryhmään, joka vastaa lapsen uintitaitoja.

Uimakoulut

Järjestämme uimakouluja lapsille ja aikuisille kysynnän ja tarpeen mukaan. Kurssit sisältävät 10 tuntia uimaopetusta, yleensä viitenä viikonloppuna peräkkäin.
Lasten uimakouluun voivat osallistua 5-10-vuotiaat uimataidottomat tai vähäisen uimataidon omaavat lapset. Ryhmässä totuttaudutaan leikin lomassa veteen, harjoitellaan liukumista, kelluntaa ja alkeisuintia.
Aikuisten uimakouluun voivat osallistua niin uimataidottomat kuin tekniikkaa hiovat uimarit. Tarpeen mukaan harjoittelu aloitetaan lasten altaasta veteen totutellen. Uintitekniikkaansa hiovat uimarit saavat tekniikkaopetuksen lisäksi vinkkejä tehokkaaseen ja monipuoliseen harjoitteluun joko yksin tai mastersryhmässä.

Uimakouluryhmät kokoontuvat uimaseuran vuoroilla uimahallin ollessa muutoin suljettu, näin ujoimpienkin uimareiden on helppo tulla tasokkaaseen uimakouluumme.

5. ryhmä

5.ryhmä on alkeisuimakoulun jatkeeksi tarkoitettu ryhmä lapsille.

Taitotasovaatimuksena on rohkeus olla ryhmässä, omatoiminen selviäminen pesu- ja pukutiloissa sekä halu harjoitella uinnin alkeita lasten altaassa. Ryhmä harjoittelee ohjatusti kerran viikossa, ohjaajia on 1-2.

4.ryhmä

4.ryhmä on (alkeis)uimakoulun jatkeeksi tarkoitettu ryhmä lapsille.

Taitotasovaatimuksena on rohkeus olla ryhmässä, omatoiminen selviäminen pesu- ja pukutiloissa sekä halu harjoitella uinnin alkeita isossa altaassa. Ryhmä harjoittelee ohjatusti kerran viikossa, ohjaajia on 1-2.

3.ryhmä

3.ryhmä eli delfiinit on uusien lapsiuimareiden ryhmä.

Taitotasovaatimuksena on hyvä 25 m uintitaito isossa altaassa, rohkeus olla ryhmässä ja omatoiminen selviäminen pesu- ja pukutiloissa. Delfiinit harjoittelevat kerran viikossa uinnin tekniikkaa kaikissa neljässä uintityylissä leikkejä ja pelejä unohtamatta. Ryhmän koko on 5-10 uimaria, ohjaajia on 1-2. Uusia uimareita otetaan mahdollisuuksien mukaan testiuinnin kautta. Testiuinnissa lapsi näyttää uintitaitonsa isossa altaassa ohjaajalle.

2 1/2 eli pikkukakkoset

Tämä ryhmä harjoittelee isossa altaassa eli taitotasovaatimuksena on kahden uintityylin melko hyvä osaaminen ja hyvä noin 100 m uintikunto. Uimarit harjoittelevat kerran viikossa parantaen kaikkien uintityylien tekniikkaa ja uintikuntoa. Ryhmän koko on 5-10 uimaria, ohjaajia on yksi. Harjoituksissa uidaan ohjatusti noin 500-1000 m. Tähän ryhmään edetään kolmosryhmän kautta.

2.ryhmä

2.ryhmä on tarkoitettu jo uinnin perustekniikoita osaaville uimareille.

Taitotasovaatimuksena on kahden uintityylin hyvä osaaminen ja hyvä 200 m uintikunto. Uimarit harjoittelevat parantaen kaikkien uintityylien tekniikkaa ja uintikuntoa. Ryhmässä opetellaan eri uintityylien tekniikkaa tarkasti. Harjoituksissa uidaan yleensä noin 1500-2000 m ohjatusti. Uimarit voivat uida joko omaksi ilokseen ja kuntoa kasvattaen tai kilpailutavoitteilla. Kilpailuihin osallistuvat riittävän hyvän tekniikan ja harjoittelumotivaation omaavat uimarit. Kilpailussa päätavoitteena on itsensä voittaminen, myönteiset kokemukset ja tottuminen kilpailutilanteisiin.

1.ryhmä

1.ryhmä on seuran varsinainen kilpauintiryhmä lapsille ja nuorille.

Uimarit osaavat uintityylien tekniikat hyvin ja päätavoitteena on osallistua Itä-Suomen alueella valmentajan valitsemiin kilpailuihin. Lieksan ulkopuolisiin kilpailuihin osallistumiseen vaaditaan Blue Card- kilpailijalisenssi. Uimarit harjoittelevat viisi kertaa viikossa syventäen uintityylien tekniikoita ja kasvattaen kuntoaan kohti kilpailutavoitteitaan. Valmentaja laatii harjoitusohjelmat, kerralla uidaan ohjelmasta riippuen 2500 – 4000m. 1.ryhmässä harjoitteleminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota uida valmennusohjelmia. Kilpailuihin pääsevät ahkerat harjoittelijat.

Kilpailijoille hyödyllistä tietoa (lisenssiasiat, kilpailukalenteri ym.) löydät tästä linkistä; Suomen Uimaliitto

Harjoituskirja_pohja ohjaajille